O nama

Ko smo mi ?

Firma Minaco d.o.o. je osnovana 2001. godine i ekskluzivni je zastupnik za prodaju industrijskih maziva robnih marki Aral, BP, Castrol, Mobil i Nynas za Bosnu i Hercegovinu. Takođe smo zastupnici za ARAL program Automotiva.

Početkom 2015. godine naša firma je postala zastupnik za BiH svjetski poznate firme SECO koja se bavi izradom vrhunskih alata za obradu metala , kao i zastupnik Američke firme HY-PRO koja proizvodi uljne filtere vrhunske kvalitete.

Firma je smještena u Gradačcu i posjeduje skladišni prostor sa konstantnom zalihom između 250 i 300 tona različitih proizvoda, što nam obezbjeđuje da možemo izvršiti skoro svaku isporuku u roku od 24 sata.
Minaco d.o.o. Vam nudi visoko kvalitetna sredstva za hlađenje i podmazivanje pri postupcima mašinske obrada metala, maziva za mašinsko održavanje u svim granama industrije, visokoučinkovita maziva, sredstva za čišćenje, odmašćivanje i sredstva za zaštitu površine, procesne fluide – koji zadovoljavaju najzahtjevnije tehničke i ekološke standarde.
Osim besplatnog tehničkog servisa našim kupcima nudimo i opremu za kontrolu koncentracije, uređaje za pripremu emulzije i čišćenje spremnika i besplatne analize naših proizvoda za najzahtjevnije korisnike nudimo CMS (Chemical Management System) sistem ili Castrol+Plus sistem, gdje Vam uz pomoć unikatnog programa propisujemo odgovarajuće mazivo u odgovarajućoj količini i intervalu za sve tačke podmazivanja u Vašoj proizvodnji – sve sa ciljem snižavanja troškova proizvodnje i povećavanja operativne spremnosti.

Takođe Vam nudimo tehničku podršku vezano za alate i njihovu primjenu u području obrade rezanjem, kao i tehničku podršku u izboru filtera za vaše uljne sisteme.

Nazovite nas ili nam pišite! Sa veseljem ćemo Vas posjetiti i predstaviti naše prednosti!

Naši klijenti: